måndag 26 juni 2017

Verktyg för projektledning

Det händer ibland att jag stöter på verktyg inom projektledningsområdet. Ett sådant verktyg är Webforums webbaserade projektverktyg. Jag blev nyfiken på verktyget så jag har intervjuat Anja Djuric som är marknadschef på Webforum Europe AB.

Vad erbjuder ert verktyg för funktioner?
Webforum är en komplex lösning med kanske marknadens rikaste funktionalitet. Med kraftfulla funktioner för projektplanering, dokumenthantering, resursplanering, ärendehantering, projektkontor och mycket mer, kan en organisation växa tryggt. Våra användare finns i flera olika branscher där projekt bedrivs i varierande omfång. Vissa av dem njuter av hur enkel lösningen är att använda, medan andra uppskattar hur verktyget kan bemöta väldigt komplexa behov.

Varför behöver man ett avancerat verktyg inom projektledning, enligt er?
Förväntningarna på vad man ska hantera inom ett projekt ökar och därmed har också utmaningarna inom projektledning ökat och ett stödverktyg gör det möjligt att vrida och vända på projekt för att kunna styra aktiviteter, följa risker och göra bedömningar av konsekvenser. Ett avancerat projektverktyg, som Webforum, erbjuder större möjligheter som till exempel att samla en organisations hela projektportfölj, övervaka projektarbete och utföra löpande avstämningar och utvärderingar.

Vilka vänder ni er till? Är det bara till projektledare eller till hela projektgrupper?
Vi anser att projektstöd är något som är centralt. Det som är viktigast är att man väljer projektstöd som fungerar för alla inblandade och kan förstås av ledningsgruppen. Framför allt vill vi skapa möjlighet för ett smidigt samarbete för alla i projekt och erbjuda ett avancerade verktyg för projektledaren. Stödverktyg är lika viktigt för PMO-er för att kunna presentera rapporter och avstämningar på ett informativt sätt till styrgruppen. En helhetslösning är även viktig för ledningsgruppen som får möjlighet att engagera sig i sitt uppdrag och kunna se bakom statistiken och de siffror som redovisas.

Hur ser prismodellen ut?
Vår prismodell baseras per användare så att man kan slippa dyra uppstartskostnader. Organisationen väljer själv vilken nivå de vill börja på och kan när som helst utöka sitt abonnemang. Vi har främst två paketerbjudanden: Teamwork och Professional. Webforum Teamwork passar organisationer som behöver samarbeta och dela information i projektet och i arbetsgrupper. Webforum Professional är en skräddarsydd tjänst för organisationer med extra höga krav på säkerhet, avancerad dokumenthantering eller integration. Avgiften inkluderar alltid serverutrymme, teknisk support, uppgraderingar samt backup. Det behövs inte installation av någon mjuk- eller hårdvara.

Kan man få tillgång till en utvärderingsversion?
Vi erbjuder tillgång till en gratis utvärderingsversion. Det går att registrera sig för utvärderingsversionen via vår hemsida och boka en online demonstration helt utan kostnad.

Det låter intressant! Vill du tipsa om något mer, som exempelvis var man kan läsa mer?
För mer information om våra tjänster och användningsområden besök vår hemsida www.webforum.com. För er som vill utöka er kunskap inom projektledning har vi samlat kostnadsfria e-böcker och flera intressanta och informativa blogginlägg under sidan “kunskap”.

Tack!

Klicka för förstoring!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar